Shibori og Broderi

Fra Torsdag, 08 Juli 2021 10:00

Til Fredag, 09 Juli 2021 15:00

SHIBORI OG BRODERI

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med Shibori, som er en traditionel japansk metode til at danne mønstre på tekstiler? På kursuset bliver du introduceret til forskellige japanske metoder, som du kan kombinere med dit yndlingsbroderisting. Vi kommer til at afprøve forskellige redskaber til at reservere felter på både tekstiler og broderitråd og du vil møde uendelige muligheder og variationer i at danne mønstre.

Vi arbejder med indfarvningen af materialerne den første dag, og på anden dagen vælger du en broderiteknik og evt. dit indfarvede broderitråd, som nu kombineres med dit japanske mønster. Du får mulighed for at tilpasse tekstilet et produkt, du senere kan færdiggøre. For dig, som måske ikke er vant til at brodere, vil der være inspiration at hente på kurset.

  1. dag (lørdag) 7 timer inkl. frokost
  2. dag (søndag) 5 timer inkl. frokost

Der vil være materialeudgifter forbundet med kurset.


PRAKTISK INFORMATION

DATO: 8. juli kl. 10 – 17 og 9. juli kl. 10 – 15 eller
          13. juli kl. 10 – 17 og 14.juli kl. 10 – 15

UNDERVISER: Lene Thomasen
PRIS: kr. 1.250,- inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer

YDERLIGERE INFORMATION: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 


OM LENE

Lene Thomasen er tekstildesigner med speciale i tryk fra Designskolen Kolding 1999, hvor hun er uddannet på Institut for produkt og linjen for tekstil. Tidligere har Lene undervist som håndarbejdslærer på Seminariet for Håndværk, Håndarbejde og Design i nr. Sundby. Medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere (DKoD) siden 1999.

​Lene skriver: Mit virke som formgiver er drevet af en passion for mønstres kompositioner og farvesammensætning, af tekstilets funktion, af tekstilhåndværket – både nye og gamle og ikke mindst af materialers kvaliteter og evner – særligt nye bæredygtige materialer finder jeg spændende. Mødet mellem et mønsters gentagelse, mellemrummet, rytmen, materialet, tekstilet i rummet og lysets påvirkning er et uendeligt interessant studie for mig.
Mine erfaringer bygger på mange år med små eksperimenterende produktioner på det lille værksted og større tekstile produktioner både digitale og håndtrykte tekstilbaner, men også rådgivning til kunder i hvordan en tekstilopgave kan løses.