Blåfarvning, Gul +Blå = Grøn

Fra Tirsdag, 03 August 2021 10:00

Til Onsdag, 04 August 2021 15:00

BLÅFARVNING, GUL + BLÅ = GRØN 

(Lukket for tilmelding)

Miraklet virker lige stort, hver gang man trækker et bundt garn op af den blå farve.
Jeg holder aldrig op med at undres over den interessante proces, jeg er igennem, når jeg arbejder med farvestoffer som den importerede indigo eller den danskdyrkede vajd. Processen med indfarvning af de blå garner og tekstiler er meget anderledes i forhold til den traditionelle plantefarvningsmetode. Processen tager længere tid, men det er al besværet værd, når det grønlige garn trækkes op af gryden og langsomt – gennem iltning, forvandler sig til de smukkeste blå nuancer. Foruden arbejdet med rene blå farver i forskellige nuancer, vil vi også arbejde med overfarvninger af gule garner i vores blå farvebade. På den måde får hver kursist en interessant farveskala, der vil gå fra gul over grøn til blå.
Kurset vil indeholde både teori og praksis i forhold til farvning med traditionelle plantefarvestoffer, den friske vajd dyrket hos Marianne Isager og den importerede indigo, hentet hjem fra Indien og Japan.

 

PRAKTISK INFORMATION

DATO: 3. og 4. august 2021 kl. 10 – 15
PRIS: kr. 1.150,- inkl. frokost, kaffe/te, ekskl. materialer
UNDERVISER: Helle Rude Trolle
UNDERVISNINGSTED: Isager / Tversted Skole

 

OM HELLE

Helle Rude Trolle fik sin første introduktion til plantefarvning hos en af farvningens pionerer, Ingeborg Mule Henningsen, som udgav den kendte bog “Plantefarverens ABC“ i 1979. Helle har holdt fast i interessen og udvidet sin indsigt i området bl.a. gennem studierejser til Japan, hvor der især har været fokus på indigofarvning. Senest i september 2018, hvor hun bl.a. opholdt sig på en japansk indigofarm, og i 2019 hvor hun organiserede en masterclass i Danmark med besøg af de japanske farvere.
Helle er optaget af den store variation af farver, som vores egen danske flora kan give, men synes altid det er optimalt at supplere med importerede plantefarvestoffer for at udvide paletten af nuancer. Plantefarvning er igen oppe i tiden, og nye farvestoffer til indfarvning udforskes løbende og udvider mulighederne for at opnå skønne farvenuancer på stof og garn uden brug af giftige kemikalier.
Helle Trolle underviser bl.a. på designskolen i Kolding. Besøg hendes hjemmeside her: hellerudetrolle.dk