Dyrene på skolens område

Da vi overtog Tversted Skole brugte vi en del tid på at slå græsset omkring bygningerne. Men da vi arbejder med fåreuld, alpaca- og mohairfibre, som animalske fibre, ville det være sjovere hvis arealerne kunne anvendes nyttigt af græssende dyr.

I 2017 fik vi alpacaer på marken ved skolen. Alpacaer stammer oprindeligt fra Andesbjergene i Sydamerika, men vores dyr kommer fra en avler i Sønderjylland. De er nært beslægtede med de større lamaer, men er fremavlet fra en anden slægtning - Vikunya - med den fantastiske bløde og varme uld. På skolen bor 4 hopper: Frida, Evita og Isabel, som alle er født i 2017, og endelig Carmen, som er mor til Isabel. Vi havde besøg af en hingst i efteråret 2017, og i slutningen af september 2018 blev lille Raul født.

Alle fem har det godt på skolens omkringliggende jord. Kom gerne forbi og nyd synet af den uldne og finurlige flok.

 alpacaer i sne 2

Lamaer er kendt for at spytte når de er utilfredse. Det kan alpacaer også. På skolen er vi søde ved vores dyr, så det er oftest Carmen der spytter efter de unge alpacaer - for lige at vise hvem der bestemmer. Normalt nøjes de med at markere, med et snøft og et pust gennem næseborene. Alpacaerne er nogle små, venlige og hårdføre dyr. De er meget nysgerrige, men også forsigtige - ikke altid glade for fór tæt kontakt og berøring.

Foruden de fire alpacer har vi - i 2018 - fået fire mohairgeder. Gederne kommer fra en flok, som ikke fik meget menneskekontakt. De er derfor ikke tamme endnu, men det arbejder vi på - Anne, Sanne & Lisser, er de blevet navngivet. De er stadig unge, så vi regner ikke at skulle modtage gedekid før 2019. Vi synes at alle dyrene er utroligt charmerende og fascinerende at kigge på, og I er meget velkomne til at komme og kigge med.

 


Kommende aktiviteter

Skaftevævning

Skaftevævning

Mandag, 20 maj 2019

Gymnastik på Skolen

Gymnastik på Skolen

Torsdag, 23 maj 2019

Morgensang

Morgensang

Fredag, 24 maj 2019

Åbent hus på Tversted Skole

Åbent hus på Tversted Skole

Lørdag, 01 Juni 2019