Dyrene på skolens område

DYRENE PÅ SKOLEN

Arealerne omkring Tversted Skole har meget græs, og alpakaer og får hjælper med at holde græsset nede. I 2017 købte Isager de første alpakaer, og nu går der 4 hopper og 4 føl på marken. Oprindeligt stammer alpakaer fra Andesbjergene i Sydamerika, men disse alpakaer har ikke rejst så langt, men er hentet hos en avler i Sønderjylland. De fire hopper hedder Frida, Evita, Carmen og Isabel, og deres 4 hingsteføl fra 2022 skal videre ud i verden, når de er blevet vænnet fra.

Alpakaerne er beslægtede med de større lamaer, dog fremavlet ud fra slægtningen Vikunya, som har den fantastisk bløde og varme uld. Grundet deres familiebånd til lamaen, vil en alpaka også spytte, hvis den er utilfreds. Her er det kun Carmen, som spytter efter de unge hopper for at vise, hvem der bestemmer. Ellers nøjes de med at markere med et snøft eller pust igennem næseborene. Alpakaer er nysgerrige, men også forsigtige. De holder gerne en vis afstand til besøgende.

På græsarealerne omkring det kommende ULDENS HUS på Skagensvej 74 går en lille fåreflok af racen Spelsau. I maj 2022 kom der først to lam. Kort tid efter kom der tre lam og til sidst overraskede vores gamle Thyra på 10 år med et smukt væddderlam.